ДГ №42 Чайка

"Повечето от това, което ми е било потребно,
за да се науча как да живея, какво да правя, как да се държа,
съм усвоил в детската градина"..........
Робърт Фулъм

 

АКО ВИЕ ИСКАТЕ И ВАШЕТО ДЕТЕ ДА НАУЧИ НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ЖИВОТА 
ОЩЕ В НАЙ-РАННА ВЪЗРАСТ, НИЕ С РАДОСТ ЩЕ ГО ПОСРЕЩНЕМ ПРИ НАС.


ДЕТСКА ГРАДИНА 42 "ЧАЙКА" Е ОТКРИТА ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1979 ГОДИНА. ОТ ТОГАВА ДО ДНЕС ВСИЧКИ РАБОТИЛИ ТУК СА ИЗГРАДИЛИ СТАБИЛНА ОСНОВА ВЪРХУ КОЯТО НИЕ ДНЕС ГРАДИМ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ.

ДЕТСКОТО ЗАВЕДЕНИЕ ОСИГУРЯВА ВЪЗПИТАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ НА СРЕДНО 250 ДЕЦА ГОДИШНО, РАЗПРЕДЕЛЕНИ В 10 ГРУПИ- 9 В ДЕТСКА ГРАДИНА И 1 ЯСЛЕНА ГРУПА.

РАЗПОЛАГАМЕ С ГОЛЯМ ПЛУВЕН БАСЕЙН, 2 САЛОНА ЗА ФИЗИЧЕСКА КУЛТУРА И СПОРТ, МУЗИКАЛЕН САЛОН, КОЙТО СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРОВЕДЖДАНЕ НА ОТКРИТИ УРОЦИ, ТЪРЖЕСТВА И ТЕАТРАЛНИ ПОСТАНОВКИ. ИМАМЕ ОБОРУДВАН КАБИНЕТ ЗА РАБОТА С ПСИХОЛОГ И ЛОГОПЕД.

ДЕТСКОТО ЗАВЕДЕНИЕ РАЗПОЛАГА СЪС СОБСТВЕН КУХНЕНСКИ БЛОК, КЪДЕТО ЕЖЕДНЕВНО СЕ ПРИГОТВЯ ХРАНА ЗА ДЕЦАТА.

В ДВОРА НА ДГ 42 СА ОБОСОБЕНИ ПЛОЩАДКИ ЗА ИГРА ЗА ВСЯКА ГРУПА.  

ОТ 2018/2019 УЧЕБНА ГОДИНА В ДЕТСКОТО ЗАВЕДЕНИЕ СТАРТИРА И ПЪРВАТА МОНТЕСОРИ ГРУПА ЗА ДЕЦА ОТ 3 ДО 7 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, РАБОТЕЩА ПО МЕТОДА НА Д-Р МАРИЯ МОНТЕСОРИ. ГРУПАТА Е ОБОРУДВАНА С  ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ЗА КАЧЕСТВЕНОТО ПРИЛАГАНЕ НА МЕТОДА. ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО ОТКРИХМЕ И ВТОРА ГРУПА РАБOТЕЩА ПО МЕТОДА НА Д-Р МАРИЯ МОНТЕСОРИ.

УЧИТЕЛИТЕ И ПОМОЩНИК ВЪЗПИТАТЕЛИТЕ РАБОТЕЩИ С ДЕЦАТА СА КВАЛИФИЦИРАНИ ЗА РАБОТА В МОНТЕСОРИ СРЕДА. ОБУЧЕНИЕТО ИМ В СУ "СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ", СЕ ОСЪЩЕСТВИ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ДЕСИ СТОЕВА (Международна диплома за Монтесори педагог от Montessori Centre International (MCI), London, UK).

 

 

 

 

 

ДГ №42 Чайка